© All rights reserved. Powered by VLThemes.

Maarten / reisgenoot

Muzikale reisverhalen

Mensen horen en zien in hun verhalen – daar gaat het om bij deze serie. Via muziek neemt Maarten een groep ouderen mee op een muzikale reis door de tijd. Welke muziek hoort er bij de eerste liefde? Wat is het eerste liedje dat je je kunt herinneren? Door welke song word je altijd geraakt? In iedere sessie staan er één of twee thema’s centraal. Samen met de ouderen zoekt Maarten de muziek die bij dat thema hoort: de bewoners wisselen liedjes uit en luisteren en zingen samen. Om de herinneringen op te halen neemt Maarten zijn gitaar mee. Zijn eigen songs en bekende liedjes van vroeger gebruikt hij om het gesprek op gang te brengen.

Een muzikale reiskaart

De songteksten en anekdotes die tijdens de activiteit naar boven komen schrijft Maarten op een papieren kaart, waarmee het muzikale reisverhaal van de ouderen elke sessie verder vorm krijgt. De kaart kan naderhand op de locatie worden opgehangen, om meer uitwisseling en samen zingen aan te moedigen, ook nadat deze serie activiteiten voorbij is.

De laatste sessie
Tijdens de vijfde sessie nodigen we familie en vrienden van de ouderen uit en geeft Maarten aan de hand van de muzikale reiskaart een interactief optreden met de songs die in de weken ervoor zijn opgehaald.

Duur:
5 bijeenkomsten van +/- anderhalf uur

Achtergrond: Mensen verbinden met muziek: dat is De Reisgenoot (Maarten van Veen) ten voeten uit. Met optimistische songs nodigt hij je uit om met een andere blik naar de wereld te kijken. Maarten levert muzikaal maatwerk in huiskamers en op grote podia. Hij was van 2020-2023 de eerste officiële stadstroubadour van Deventer.

Aantal deelnemers: Deze serie werkt het beste met een wat kleinere groep van 5-10 personen. Daarnaast is het belangrijk dat deelnemers in staat zijn om in gesprek te gaan met elkaar en met mij.

Benodigdheden op locatie: in ieder geval één personeelslid dat er tijdens de activiteit bij is om te helpen. Voor de laatste sessie is het de bedoeling dat er vanuit het woonzorgcentrum familie en vrienden van de bewoners worden uitgenodigd.

Kostprijs: 1362,50 euro (€1250 + 9% btw).