© All rights reserved. Powered by VLThemes.

Sterre Delemarre

Samen Kieken

Fotografie is een prachtig middel om ouderen te activeren. Zeker voor mensen die normaal niet zo gauw aan activiteiten meedoen. Fotograferen kan met de camera, maar ook met de eigen telefoon of tablet. Iedereen kan meedoen, ervaring is niet nodig.

In deze fotografiecursus komen verschillende thema’s aan bod, zoals het fotograferen van een voorwerp dat waardevol voor iemand is, natuur, oude gebruiksvoorwerpen, (cultuur)historie van Deventer en omstreken. Afhankelijk van het weer en de mogelijkheden van de deelnemers blijven we binnen of gaan we ook buiten op pad. Sterre leert iedereen de kneepjes van het vak. Ondertussen is er alle ruimte voor gezelligheid en om met elkaar het gesprek aan te gaan. In het programma stemt Sterre met de deelnemers af wat hen aanspreekt en wat zij graag willen leren. Van het maken van de foto tot het delen met bijvoorbeeld familie. Het resultaat laten we zien in een expositie die we gezamenlijk feestelijk openen.

Om mensen te enthousiasmeren voor de cursus kan Sterre eerst bij een aantal mensen op de koffie gaan. Sterre heeft bij haar projecten voor ouderen namelijk gemerkt dat de drempel om mee te doen in het begin soms wat hoog kan zijn. In eerst instantie is een deel van de deelnemers nog wat terughoudend: “Maak jij de foto’s maar, jij weet hoe dat moet”. Al snel worden ze echter steeds enthousiaster om zelf aan de slag te gaan. En krijgt Sterre aan het einde van de cursus dan ook regelmatig te horen: “Ik had nooit verwacht dat ik dit zo leuk zou vinden”.

Lengte van de activiteit
Vier workshops en een expositie.

Wie is Sterre Delemarre?
Fotograaf Sterre Delemarre (www.fotosterre.nl) organiseert al vele jaren fotografieworkshops en -projecten met maatschappelijke impact voor kinderen. Sinds een aantal jaar richt zij zich ook op ouderen en heeft ook deze doelgroep haar hart gestolen. Zij gaf fotografiecursussen bij diverse Ontmoetingscentra voor mensen met (beginnend) geheugenproblemen en hun mantelzorgers. Ook realiseerde zij projecten waarbij ontmoeting tussen kinderen en ouderen plaatsvond.

Aantal deelnemers
In overleg.

Benodigdheden op locatie
Ruimte met tafels en stoelen
Deelnemers kunnen hun eigen camera, telefoon of tablet meenemen. Het is ook mogelijk een camera of iPad van Sterre te lenen.

Kostprijs
Op aanvraag.