© All rights reserved. Powered by VLThemes.

Vera Bon

Vera Bon (Deventer, 1995) is muzikaal maker en performer. Sinds 2017 staat ze met haar Nederlandstalige, poëtische liedjes op verschillende podia door het land. Na haar afstuderen in 2018 aan de opleiding muziektheater aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem, ontving de Deventerse in 2019 de Burger Beurs. Tijdens dit ontwikkelingstraject van poppodium het Burgerweeshuis bracht ze de live EP ”huilen” uit.

In een verlangen naar meer ruimte voor stem in haar muziek begon ze in 2020 de zoektocht naar een nieuwe, meer elektronische, sound. Die zoektocht resulteerde in een samenwerking met multi-instrumentalisten Pascal Schouten en Francesco Taranto. Met producer Timon Massop werkt ze die ideeën verder uit in de studio. In maart van dit jaar verscheen de eerste single ”Jonge Honden”.

Sinds 2021 werkt ze onder de vleugels van de Zwolse Theaters aan nieuw materiaal en verkend ze het raakvlak tussen muziek en theater. Vera verwondert zich in haar werk over de structuren in het leven en
zet vraagtekens bij ons alledaags afdwalen. Zowel op het podium als daarbuiten zoekt ze naar de betekenis van authenticiteit en vraagt ze zich af hoe een mens leven moet.

3voor12: ”Vera Bon werkte de afgelopen tijd aan een nieuwe, meer elektronische sound [..] de grote band die ze normaal gesproken meenam maakte plaats voor de twee multi-instrumentalisten Pascal Schouten en Francesco Taranto. Haar geluid was vernieuwend, spannend en maakte nieuwsgierig naar meer. ”