Muzikale ontmoetingen

Musicus: Nicolette Verkooij
Aantal bijeenkomsten: 1 tot 4x per jaar

1  Muzikale ontmoetingen
Aantal bijeenkomsten:  1 tot 4 x per jaar
Groepsgrootte: 1 tot 10 personen
Kosten: € 85,- per uur (incl btw)

2  Muziek met een Verhaal

Aantal bijeenkomsten: 4 x 1,5 uur
Groepsgrootte: 5 tot 8 personen
Kosten: € 500,- (incl btw) afhankelijk van aantal deelnemers

Musicus: Nicolette Verkooij
Website: www.gitaarlesopmaat.com
E mail: info@gitaarlesopmaat.com
Telefoonnummer: 06 30504319

1. Muzikale ontmoetingen

“Muzikale Ontmoetingen” zijn ontmoetingen met bewoners waarbij ik mijn gitaar gebruik om contact te maken. Woorden zijn bij “Muzikale Ontmoetingen” niet nodig en dat is ook de kracht van dit project. Met name voor bewoners met een vorm van dementie leidt dit tot bijzondere momenten.

Hoe een muzikale ontmoeting eruit ziet is afhankelijk van de situatie, die telkens anders is. Inspelend op de sfeer en de gemoedstoestand van de bewoner(s) maak ik al musicerend contact. Ik ga op zoek naar de “juiste toon” en laat bewoners genieten van mijn klanken en muziek. De ontmoetingen vinden plaats in de huiskamer waar bewoners verblijven of op verzoek bij een bewoner op de kamer.

Bewoners, hoe verschillend ook, genieten van de muzikale ontmoetingen. Iedere

bewoner uit dat op een geheel eigen manier. Van meewiegen, meetikken met vinger of voet tot applaudisseren. Iedere reactie is weer anders en ieder bezoek uniek en van bijzondere waarde.

2. Muziek met een Verhaal

“Muziek met een Verhaal” is een ochtendprogramma waarin bewoners met elkaar naar elkaars muziek luisteren. Dit wordt een levendige ochtend met een bijzonder en afwisselend programma, van klassiek tot pop en rock tot opera en operette, afhankelijk van de inbreng van de bewoners. De ochtend is altijd verrassend!

Met muziek maak je verbinding; daar zijn geen woorden voor nodig. Maar muziek kan ook een manier zijn om juist wel met elkaar in gesprek te gaan. Hoe dan ook, tijdens “Muziek met een Verhaal” zullen de bewoners elkaar op een nieuwe manier ontmoeten.

Ter voorbereiding op deze ochtend ga ik met de deelnemende bewoners één op één in gesprek over muziek. We gaan samen op zoek naar díe muzieksoort of dát muziekstuk waar de bewoner van gaat stralen. Samen halen we herinneringen op aan de hand van de muziek en natuurlijk beluisteren we de muziek. De individuele aandacht voor bewoners maakt dit project van bijzondere waarde. Samen op zoek naar Klein Geluk!