Samen kieken’ – Fotografieproject met expositie

Fotograaf: Sterre Delemarre
Aantal ontmoetingen: 4 à 5

Aantal ontmoetingen: 4 of 5 (3 of 4 workshops en een expositie)
Groepsgrootte: 3 tot 12 deelnemers
Naam fotograaf: Sterre Delemarre
Kosten:  € 750 (4 bijeenkomsten)
€ 950 (5 bijeenkomsten)
+ € 20 per persoon voor materiaalkosten (o.a. foto op canvas voor de
expositie) . Alle bedragen zijn excl. BTW. Prijs fotoboek op aanvraag.
Website: www.fotosterre.nl
E mail: info@fotosterre.nl
Telefoonnummer: 06-47190935

FOTOGRAFIEPROJECT MET EXPOSITIE

Wat is waardevol voor u? Herkent u deze gebruiksvoorwerpen? Wat weet u nog van vroeger? Geniet u ook van de natuur om ons heen? In deze fotografiecursus komen verschillende thema’s aan bod. Sterre stemt met de deelnemers af wat hen aanspreekt en wat zij graag willen leren. Van het maken van de foto tot het delen met bijvoorbeeld familie.

Afhankelijk van het weer en de mogelijkheden van de mensen blijven we binnen of gaan we ook buiten op pad. Sterre leert iedereen de kneepjes van het vak. Ondertussen is er alle ruimte voor gezelligheid en om met elkaar het gesprek aan te gaan. Het resultaat laten we zien in een expositie die we gezamenlijk feestelijk openen. Fotograferen kan met een camera, maar ook met de eigen telefoon of tablet. Iedereen kan meedoen, ervaring is niet nodig. Voor wie het wil heeft Sterre camera’s of iPads te leen. Als extra optie kan Sterre ook een fotoboek maken van de foto’s die de deelnemers zelf gemaakt hebben en van het proces.

Fotografie is een prachtig middel om ouderen te activeren. Zeker voor mensen die normaal niet zo gauw aan activiteiten meedoen. Ook voor mannen is het een leuke activiteit. Al fotograferend komen bovendien de verhalen los en ontstaan de mooiste gesprekken. Hierdoor versterkt de onderlinge verbinding tussen mensen. Sterre krijgt dan ook regelmatig te reacties als: “Ik had nooit verwacht dat ik dit zo leuk zou vinden. Kom je snel weer terug?” “Heb ik daar om mijn leeftijd voor het eerst een camera in de hand, hoe mooi is dat” “Dit ga ik mijn kleinkinderen leren”.

Wie is Sterre Delemarre?

Fotograaf Sterre Delemarre organiseert al vele jaren fotografieworkshops en -projecten met maatschappelijke impact. Zij verzorgt o.a. fotografiecursussen bij Ontmoetingscentra voor mensen met (beginnend) geheugenproblemen en hun mantelzorgers. Ook realiseerde zij projecten waarbij ontmoeting tussen kinderen en ouderen plaatsvond.

Benodigdheden op locatie

Ruimte met tafels en stoelen. Deelnemers kunnen hun eigen camera, telefoon of tablet meenemen. Het is ook mogelijk een camera of iPad van Sterre te lenen.