Van NUL naar Nu: Interactieve bijeenkomsten over kunst

Museum EICAS
Aantal ontmoetingen: 2 à 3 waarvan één in het museum

Aantal bijeenkomsten:  3 waarvan 1 museumbezoek
De bijeenkomsten en museumbezoek kunnen als totaalpakket worden afgenomen, maar ook als losse onderdelen.
Groepsgrootte: 5-20 deelnemers
Museum: EICAS
Kosten: Eerste bijeenkomst (woonzorgcentrum): € 100
Museumbezoek: entree € 12,50 per persoon, met Museumjaarkaart € 7,50
en € 25 per groepje (5)voor de rondleiding
Workshop Nul-kunstwerk maken: op aanvraag
Website: www.eicas.nl
E mail: educatie@eicas.nl
Telefoonnummer: 0570 74 50 74

Nul ≠ niks Ontdek Museum EICAS

Wat is kunst? Goeie vraag! Veel mensen denken aan schilderijen en dat er altijd een kwast en verf voor nodig is. Niet dus! Ontdek in de bijeenkomst/workshop van museum EICAS hoe het ook anders kan en maak kennis met de zogeheten Nul-kunstenaars en Nul-kunst.

In de eerste bijeenkomst bieden we foto’s van bekende en onbekende kunst op een ludieke manier aan. We laten de bewoners een of meer foto’s uitzoeken en gaan aan de hand daarvan samen het gesprek aan over kunst. Vervolgens gaan we in op de Nul-kunst. Met deze interactieve bijeenkomst maken we de bewoners enthousiast voor een bezoek aan museum EICAS.
Bij het museumbezoek verzorgen we een rondleiding door onze (wissel)tentoonstelling. Team educatie wordt getraind in rondleidingen waarbij de inbreng van de kijker centraal staat. Deelnemers ervaren daarbij dat iedereen anders waarneemt en dat je leert om open en zonder oordeel te kijken en te luisteren naar elkaar.
In de derde bijeenkomst nodigen we de bewoners uit om zelf een NUL-kunstwerk te maken. Daarbij sluiten we aan bij werkervaring, talenten en kennis uit het verleden van de bewoners. Wie weet gaan we wel anders-dan anders breien, timmeren of gebruiken we een mooie verzameling. Dit kan in het museum of bij de woon- en zorglocatie zelf.

Museum EiCAS

Museum EICAS maakt kunst vanaf de jaren 60 toegankelijk. Als vertrekpunt geldt het baanbrekende gedachtegoed van de Nul-beweging dat nog altijd invloed heeft op de hedendaagse kunst.
EICAS wil non-figuratieve, hedendaagse kunst toegankelijk maken voor een breed (inter)nationaal publiek. Daartoe bieden we, naast de vaste collectie uit de Nul- en ZERO-beweging, wisseltentoonstellingen van kunstwerken vanaf 1960. Omdat wij vinden dat kunst nooit op zichzelf staat, verbinden we kunst met wetenschap door het bieden van workshops, lezingen en publicaties.

Het museum is voor iedereen toegankelijk en er is een lift.